Korting berekenen – Hoe bereken je de kor?

Geld en een calculator zodat je korting berekenen kan.

Hoeveel btw voordeel kan jij krijgen? © Artem Kontratiev/shutterstock.com

Korting berekenen – Wanneer nodig?

Wanneer is het nodig, korting berekenen voor de kor? Als jij voldoet aan de 4 voorwaarden en in één jaar tussen de € 1345,- en € 1883,- aan btw, ná aftrek van voorbelasting moet betalen. Dan is het nodig om je korting te berekenen.
Als je niet te maken hebt met enige specifieke situaties dan volstaat om uit je btw-aangifte(n) 5a – 5b te nemen. De aftrek van voorbelasting kan nooit tot een teruggave leiden, je kan dan ook bij toepassing van de kleine ondernemersregeling geen btw terugontvangen op jaarbasis.

**2,5 x (€ 1883 – te betalen btw, na aftrek voorbelasting).

Korting Berekenen – Wanneer niet nodig?

Natuurlijk is het niet nodig om een berekening te maken als je niet aan de 4 voorwaarden voldoet, logisch dan heb je helemaal geen recht op de kleineondernemersregeling en valt er ook niets te berekenen.

En zit jij op of onder de € 1345,- te betalen btw, na aftrek van voorbelasting, dan kan je hetzelfde bedrag voor de kleineondernemersregeling gebruiken. Ook dan is er geen verdere berekening nodig.

En je korting berekenen hoeft al helemaal niet als je meer dan € 1883,- btw, na aftrek van voorbelasting moet betalen. Je hebt dan simpelweg ook helemaal geen recht op de kleineondernemersregeling.

Vrouw vraagt zich af hoe moet ik de kor toepassen ?

Hoe pas je de kor toe? © pathdoc/shutterstock.com

Korting Berekenen – Hoe toe te passen.

Als je in aanmerking komt voor en de kleineondernemersregeling wilt gebruiken dan hoef je daar geen toestemming voor te vragen. De regeling is er wel een die voor één jaar geldt, het advies is dan ook om aan het eind van het jaar bij je laatste aangifte btw alles op te tellen en te kijken of jij de korting berekenen moet. Je mag de regeling echter ook per maand of kwartaal toepassen als je voor die periode aangifte-btw moet doen. Er zijn dan bepaalde voorwaarden verbonden aan hoe en hoeveel korting je dan per periode mag toepassen. Lees meer..

Korting Berekenen – Specifieke Situaties

Heb je btw verlegd en/of is er btw naar jou verlegd? Dan gelden er in specifieke situaties regels voor de berekening van je btw en de kleineondernemersregeling.

Ben je landbouwer, veehouder, tuin- of bosbouwer en heb je gekozen voor normale btw-regels, of hebt je geopteerd voor belaste verhuur? Dan mag je de kleineondernemersregeling niet toepassen.

 

Lees meer over de kor, of neem contact met ons op?


Zoek op deze Site

GRATIS PDF! In 3 Stappen je Administratie op Orde

Als jij je e-mailadres en naam doorgeeft, geven wij je deze PDF.