Particuliere Dienstverlening van DMV Boekhouding

Een laptop en een iPhone een kop koffie en wat papieren op een tafel klaar voor de particuliere dienstverlening.

Steeds meer nederlanders doen hun aangifte zelf. © Stokkete/Shutterstock.com

Particuliere Dienstverlening

We helpen je graag 100% vrijblijvend met onze Particuliere Dienstverlening. Want als particulier kan je te maken krijgen met de overheid. Of je nu jaarlijks een aangifte inkomsten belasting in moet vullen, of dat je te maken hebt met toeslagen. Als je ergens hulp mee kan gebruiken of een duwtje in de goede richting nodig hebt. DMV Boekhouding helpt je graag, geheel  vrijblijvend. Mocht blijken dat er meer werk dan een antwoord, (of 2 of 3 of zo iets). Wat meer uitzoek-, invulwerk of dergelijke nodig is? Kortom moet DMV Boekhouding er echt wat tijd in gaan steken? Dan komen we er samen vast wel uit. In het ergste geval zullen wij je altijd wat verder proberen te helpen. En duidelijk aangeven wanneer het punt is gekomen dat wij een vergoeding voor onze diensten moeten gaan vragen.

Particuliere Dienstverlening – Inkomstenbelasting

Ieder jaar weer verwacht de belastingdienst van veel mensen dat zij hun inkomstenbelasting aangifte invullen. Gelukkig dat er steeds meer gekoppeld wordt, zo hoef je zelf alleen nog te controleren wat al bekend is en aanvullen wat ontbreekt. Maar wat kan je nu wel aftrekken, wanneer wel of niet en hoe zat het nu ook alweer met…

Euro papiergeld en euro munten op een hoop te samen.

Aanslaggrens IB is €45, daaronder hoef je niet te betalen! © JPstock/Shutterstock.com

Moet je elk jaar betalen, en dat doe je dan ook maar, maar kan je niet achterhalen waardoor het komt? Laat DMV Boekhouding eens met je meedenken. Het kan altijd zijn dat je wat belasting moet betalen, maar dan wil je toch wel graag weten waarom?

Voorlopige Aanslag

Een huis gekocht en je wilt de belasting die je door de hypotheekaftrek terug krijgt niet in het jaar erna bij de aangifte IB krijgen, maar kan het wel gelijk nu per maand gebruiken? Of heb je wat overige inkomsten en wil je niet (veel) volgend jaar betalen maar liever nu alvast elke maand (een beetje).

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een voorlopige aanslag krijgt of aanvraagt. Een voorlopige aanslag inkomstenbelasting is handig zowel bij het moeten betalen als bij het ontvangen van belastingen. Voor de belastingdienst en voor jou!

Toeslagen

Huur-, Zorg-, Kinderopvangtoeslag en het Kindgebonden budget. Heb je er recht op? Al een proefberekening gedaan? Maar let ook op verandering die van invloed zijn op je toeslagen. Veranderd je inkomen dan heeft dit invloed op al je toeslagen. Ga je meer of minder werken? Check dan of je je toeslagen niet moet laten aanpassen. Verwerk wijzigingen in jou situatie zo snel mogelijk, voorkom dat je (grote) bedragen moet gaan terugbetalen. Particuliere Dienstverlening is er ook voor wat hulp bij je toeslagen.

Bezwaren

Een meningsverschil dat kan altijd. En nu vindt de belastingdienst het ene en jij het andere. Je hebt een aanslag gekregen waarmee je het niet eens bent, binnen 6 weken bezwaar maken.(!) Maar hoe breng je het nu onder woorden? Waar moet je op letten, wat moet je wel of niet doen?

Van opmaken en indienen van een bezwaarschrift tot het vervolg traject en de uitspraak op je bezwaar. Maar ook nog na de beslissing, wat dan?

Betalingsregeling

Tja, als je moet betalen maar dat gaat gewoon echt niet in één keer. Maakt helemaal niet uit hoor, je bent echt niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn die dat overkomt. Over het algemeen werkt de belastingdienst met je mee mocht je een betalingsregeling willen aanvragen. Soms volstaat een simpel telefoontje of een korte brief met een simpel verzoek. Maar het kan ook dat je een formulier moet invullen en allerlei papieren moet bijvoegen. Hulp nodig?

Particuliere Dienstverlening – Kosten

  • Zoals we op deze pagina begonnen, we helpen je graag geheel vrijblijvend, zolang het eerlijk gezegd DMV Boekhouding niet teveel tijd kost. Zo gaat het nu eenmaal, tijd kost geld.
  • Voor een enkele vraag over een onderwerp of formulier hoef je echt niet niet gelijk je portemonnee te trekken. Laat het ons gerust weten!!
  • Ook hulp bij, Motorrijtuigenbelasting, WOZ, aanvraag DigiD en bedenk het zelf maar.
  • Niet alleen voor zaken met de belastingdienst maar ook voor hulp met andere instanties kan je DMV Boekhouding benaderen.

Mocht het zo zijn dat je DMV Boekhouding wat vaker per jaar nodig hebt, neem contact op voor een op maat gemaakt aanbod. Onze particuliere dienstverlening is afgestemd op jou behoeften, samen kunnen we een abonnementsvorm afspreken, waarbij jij aangeeft wat je gedaan wilt hebben en verwacht voor een vast bedrag per maand. Een eenmalige prijs voor de dienstverlening die je van ons verwacht waarbij we samen een inschatting maken van het te leveren werk. Of anders kan er gewerkt worden voor een uurtarief van €45,- (excl. btw). Indien gewenst, neem contact met ons op. Vragen staat vrij.